ရခိုင္မုန္႔တီခ်က္နည္းေလး ေပးပါမယ္ ...
ရခိုင္မုန္႔တီဆိုရင္ ငပိ၊ ငါး ၊ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုတ္ေကာင္း ပစ္ထည့္ထားတာလို႔ ထင္ၾကပါတယ္ ... တကယ္ေတာ့ အဲဒါကို အလြယ္ခ်က္ (ငပ်င္းခ်က္)လို႔ ေခၚပါတယ္ ... နည္းစနစ္မွန္မွန္နဲ႔ ခ်က္တာနဲ႔ အဲသလိုခ်က္တာ အနံ႕ေရာ အရသာေရာ ကြာတာကို ေတြ႕ရပါလိမ့္မယ္ ...
ကဲ ရခိုင္မုန႔္တီခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ အေရးၾကီးတာက ငပိေကာင္းေကာင္းနဲ႔
ငါးေကာင္းေကာင္းပါပဲ ... ရခို္င္ေတြကေတာ့ အိမ္မွာခ်က္စားတာဆိုရင္ ငါးေရႊ၊
ငလိပ္ေက်ာက္၊ ပုစြန္ တစ္မ်ဳိးမ်ဳိး သံုးတတ္ပါတယ္ ...
နည္းစနစ္မွန္မွန္နဲ႔ ခ်က္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ငါးေရႊနဲ႔ခ်က္တာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ
... ငါးေရႊကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ေပးပါ ... ငါးေရႊျပဳတ္ေနတုန္းမွာပဲ ငပိကို
ေရအေနေတာ္ထည့္ျပီး ၾကိဳထားေပးပါ ... ငါးပိအတုံးၾကီး
လံုးဝေပ်ာ္သြားျပီဆိုရင္ ငပိအိုးကို အေအးခံေပးျပီး အနည္ထိုင္ထားပါ ...
ငါးေရႊ ႏူးသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ ငါးေရႊကို အသားႏြင္ပါ ... ရလာတဲ့ အသားကုိ
ေရေႏြးေလးနဲ႔ အုန္းႏို႔ညွစ္သလို ညွစ္ေပးရပါမယ္ ... သံုးေခါက္ေလာက္
အထပ္ထပ္ညွစ္လိုက္ရင္ အခ်ဳိေတြထြက္သြားျပီး အသားကို မညွစ္တာထက္
ပိုအရသာရွိပါတယ္ ... အဲဒီညွစ္လို႔ရလာတဲ့ အရည္၊ ငါးျပဳတ္ထားတဲ့ အရည္၊
ငပိအရည္ၾကည္ (ေအာက္ႏွစ္ကို ပစ္လိုက္ပါ ...) ေရာျပီး ဟင္းခ်ဳိၾကိဳမယ့္
အိုးထဲကို ေပါင္းထည့္ပါ ...
ဂ်င္း၊ ပဒဲေကာ ေထာင္းထည့္ပါ ..
ဆားထည့္ပါ၊ ျပီးရင္ ေသခ်ာၾကိဳပါ ... အဲဒီအရည္ထဲကို ငါးအရည္ညွစ္ထုတ္ထားတဲ့
အဖတ္ေလး ထက္ဝက္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ ထည့္လိုက္ပါ ... ဆူပြက္လာရင္ေတာ့
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းေထာင္းထားတာကို ထည့္ေပးပါ ... အေပါ့
အငန္ျမည္းျပီး အရည္ဟာ သဘာဝအရသာ ခ်ဳိေနတာကို ေတြ႕ရပါလိမ့္မယ္
...
ကဲ အရည္ညွစ္ထုတ္ထားတဲ့ ငါးအသားဖတ္ေလး သံုးပံု ႏွစ္ပံုေလာက္ကို
အိုးကင္းေလးတစ္ခုထဲမွာ ဆႏြင္းမႈန္႔ေလးထည့္ ဆားနည္းနည္းထည့္ျပီး ေျခာက္ေအာင္
ေလွာ္ပါ ... ရခိုင္သုပ္ နဲ႔ လွ်ာပူ အာပူအတြက္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းကို
ျပဳတ္ထားေပးပါ ... ျပီးရင္ေထာင္းလိုက္ပါ ...
ၾကက္သြန္ျဖဴနည္းနည္း၊
ေနာက္ဆံုးက်န္တဲ့ ငါးအသားဖတ္ကိုထည့္၊
ဟင္းခ်ဳိနည္းနည္းခပ္ထည့္ျပီးခ်က္လိုက္ပါ... ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ဆီခ်က္ပါ...
ငဖယ္ဆုပ္၊ ပဲေၾကာ္ ၊ ဝက္ဆီဖတ္ အဆင္သင့္ျပင္ပါ ... သံပုရာသီး ၊ ငရုပ္သီး
အက်က္မႈန္႔၊ နံနံပင္ ၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးျပီး အသင့္ျပင္ထားရင္ပဲ
မိမိၾကိဳက္သလို အရည္၊ အသုပ္မ်ဳိးစံု စားႏိုင္ၾကပါျပီ ... )
စာၾကြင္း - ေက်ာက္ျဖဴ၊ ရမ္းျဗဲ ေဒသေတြမွာ ငါးေရႊကို ကင္ျပီးေတာ့မွ အသားႏႊင္ျပီး ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္ေလ့ ရွိပါတယ္ ....
No comments:
Post a Comment